BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 25, 2011

BUKA MATA LUAS-LUAS

Assalamualaikum pembuka bicara..


Dah lama tak update blog ni, dah nak keluar ulat gamaknya. Haha. Hissss
Ni semua gara-gara nak exam sampai nak update pun rasa cam buang masa. [kononya la]^^
Ok la, aku bukan nak panjang-panjang kat sini
Hari ni aku nak kongsi tips-tips EXAM sikit


  1. Malam sebelum exam, just baca summary note bagi imbas jer. Jangan pulak korang baru nak start study time tu.
  2. Tidur awal la sikit. Tak pasal-pasal otak korang blurr keesokkan hari. Sape susah? Jawab sendiri^^
  3. Sebelum melangkah ke dewan peperiksaan, isi perut dengan bersarapan. Sekeping roti jadilah asalkan korang makan. Gastrik pun tak hingin tidur kat perut korang.
  4. Langkah masuk ke dewan diiringi kaki kanan dan bismillahirahmanirahim. Mudah-mudahan Allah memberkati apa yang kita lakukan.
  5. Duduk dengan tenang, jangan gabra sangat. Korang dah study. THINK POSITIVE
  6. AWAS!! Jangan amalkan tidur pada waktu petang mulai sekarang kerana cara ini boleh bagi effect bila korang exam pada waktu petang.
  7. Baca soalan dengan teliti dan SELAMAT MENJAWAB.


InsyaALLAH, kita cuba lakukan yang terbaik. Jangan MENGALAH sebelum MENCUBA^^


7 comments:

eLL said...

Gud luck yer

Miss EZ said...

time kasih eLL

apik pehe said...

hehehe..satu lg..jangan kuar sebelum tamat exam..hehe

kay_are said...

pastu banyakkan tawakkal dan doa ye =) gud luck ^_^

Miss EZ said...

apik:haha cm tau2 jer..tp xpe kne warning awl2 lg xleh kuar..ohh ibu ku taati perintahmu..ecece..

kar_are:InsyaAllah..btul tu..doakn sy

Qi Ya said...

mane mak kau ika? aku nak repot,nak repot ko buli aku....
mane
mane?
hihhihi

Miss EZ said...

apa pulak kaitan dgn mak aq nyer? ish3