BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 27, 2011

Cuba teka!!

Assalamualaikum...


Actually kali ni aku tak tahu nak post apa. Idea macam dah terbang jauh jer. Main teka-teki la. Siapa-siapa rasa nak jawab, sila la tapi aku tak leh janji nak bagi hadiah pun. Hehe. So, teka-teki berbunyi begini:-

  1. Burung apakah yang menyorokkan kepalanya sahaja ketika bersembunyi?
  2. Bagaimanakah untuk menangkap sekumpulan burung yang sedang terbang di langit?
  3. Topi apakah apabila dibuka akan keluar hingus?
  4. Berapa jenis binatang yang dibawa dalam bahtera Nabi Nuh?
  5. Kamu memandu dari Mid Valley bersama Sally. Kemudian kamu pergi ke KLCC untuk mengambil adik kamu, Ella. Kemudian, kamu meninggalkan Ella di rumah kawannya, Nana. Kamu pergi pula ke rumah Sally untuk berjumpa dengan housematenya, Gita. Kemudian, kamu keluar bersama Gita dan Sally. Kamu menurunkan mereka di butik Al-Hambra. Dalam perjalanan pulang ke rumah, tiba-tiba tayar meletup. Terpaksa la kamu ke bengkel Leung Fu. Siapakah nama pemandu itu?
  6. Jika angan-angan Mat Jenin sia-sia, angan-angan siapakah yang menjadi kenyataan?
  7. Antara lari perlahan dengan berjalan laju, yang manakah cepat sampai?
Cukup setakat ini dulu teka-teki aku.. Silalah korang jawab yer..


9 comments:

menusuk hati said...

1.burung kangkung
2.guna kamera
3.topi doraemon
4.berjenis2
5.Nama dia...aku ce4k ic aku dulu
6.Angan2 Nobita
7.Yang tu...(sambil menuding jari ke suatu sudut)

Miss EZ said...

1)erk burung kangkung? burung apa tu? kne sahkn dlu..br tau btol x..hehe

2)btol..tepat sekali...

3)salah!!..haha

4)salah jugak!!

5)hehehe..pandai3

6)nobita?? tak pnh2 jd kenyataan..salah..

7)yg tu????

kay_are said...

jawab no 4 je.. 2 jenis , jantan ngan betina.. confirm betul ^^

kay_are said...

no 3 lak.. ubat gigi.. confirm betul lagi =P

Miss EZ said...

kay_are..no 4 mmg tepat..hehe..tp no 3 SALAH laa..hahaha

kay_are said...

salah ke.. by the way, tahniah jadi num 300!! tunggu something k =)

Miss EZ said...

a'ah slh..sila cuba lagi (robot kata) haha

xtau said...

xtau :p

Miss EZ said...

xtau blh amik tau cbe tau :)