BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, December 18, 2011

Penampalan gigi boleh menyebabkan Kanser Payudara?!!

Assalamualaikum...dan Selamat Malam.


Bosan oh bosan memang membosankan dan sebab bosan aku cari something yang buat aku tak bosan. Haha. Naik bosan aku nengok!

Okeh, sesaje aku cari artikel and agak terkejut bila aku menjumpai satu penyakit tapi semua orang dah tau pasal penyakit ni... 

'' Kanser Payudara @ Breast Cancer ''

Biasa kita akan dengar sesuatu kanser tu disebabkan keturunan, pemakanan, radiasi ataupun kesan keadaan sekeliling. Tapi ni yang mengejutkan, ada juga seseorang mendapat kanser tanpa sebab di atas. Apa korang rasa? Sebab??

So, artikel ni Klik sini tau cerita lanjut mengatakan kanser boleh didapati dari mulut. Bila seseorang tu menjalani proses penampalan gigi, dia berisiko mendapat kanser. Tapi aku tak tau sejauh mana fakta ni betul. Kajian ini dibuat tapi disembunyikan dari pengetahuan umum.

Hee, agak menyeramkan. InsyaAllah anda jaga diri, kesihatan anda juga baik... Walau apa pun, jangan pula anda takut nak jumpa doktor gigi disebabkan fakta ni. Artikel tu cakap, if and only if penampalan gigi tu tidak dibuat dengan betul, kuman tu masih boleh hidup di celah rekahan gigi, and sebab tu ada risiko kena kanser Tapi bagi pendapat aku, benda ni dapat diubah, buatlah dengan cara yang betul..

"Kesihatan yang baik menceriakan hari kita"
"Gain Your Immune Body System"

p/s: Err..kalau aku ada tersalah cakap pasal info ni, sila tegur ek. Aku tak nak menakutkan orang ramai!

Sekian...Wassalam <(^^)V
0 comments: